Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ


Για την ζύμη:
5 Αυγά
800 γραμμ. Αλεύρι
1 δόση Βανίλια 
1 πρέζα Σόδα σε σκόνη
3 κουτ. Ελαιόλαδο 
Νερό (όσο πάρει)



Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. Μέλι
2 φλιτζ. Ζάχαρη 
1 ποτ. Νερό 
750 γραμ.ελαιόλαδο ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ για τηγάνισμα 

Για το πασπάλισμα:
300 γραμμ. Τριμμένο Καρύδι
2 κουτ. Κανέλλα
250 γραμμ. Ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σπάμε πέντε αυγά μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και λίγη σόδα. Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Το ζυμάρι πρέπει να γίνει μαλακό για να γίνουν αφράτες οι δίπλες. Προσθέτουμε λίγο λάδι για να ζυμωθεί πολύ καλά. Κάνουμε τη ζύμη ένα μπαλάκι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και να φουσκώσει. Πλάθουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κάθε κομμάτι είναι μια δίπλα.
Τηγανίζουμε τις δίπλες σε πολύ καυτό ελαιόλαδο, μέσα σε κατσαρόλα για να έχει ελαιόλαδο βάθος περίπου 4 δάχτυλα  Το ελαιόλαδο πρέπει να κάψει καλά για να μην ρουφάει το ζυμάρι λάδι και γίνουν βαριές οι δίπλες. Χρησιμοποιούμε δύο πιρούνια και μόλις πάρει όγκο η ζύμη, την γυρνάμε μέσα στο τηγάνι σε κυλινδρικό σχέδιο. 

Φτιάχνουμε το σιρόπι: 
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό, την ζάχαρη και το  μέλι. Προσθέτουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρει βράση. Κλείνουμε τη φωτιά και το ξαφρίζουμε. 
Βουτάμε τις δίπλες στο κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη και τριμμένο καρύδι.