Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρονόπιτα


Υλικά παρασκευής
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
700 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 – 5 αυγά
1 κιλό γάλα
5 φύλλα (από βασική συνταγή)
λίγο αλάτι
Τρόπος προετοιμασίας – εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια (να κρατάνε λίγο). Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα μακαρόνια, το γάλα, το τυρί, το αλάτι και λίγο λάδι. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί, τοποθετούμε δύο από τα φύλλα (ρίχνοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι) και απλώνουμε την μισή γέμιση. Κατόπιν τοποθετούμε ένα φύλλο, ρίχνουμε το μισό της υπόλοιπης γέμισης και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το τέταρτο φύλλο, ρίχνοντας την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο, ενώνουμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες των φύλλων και τα στρίβουμε κυκλικά σχηματίζοντας τον διακοσμητικό κόθρο. Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία 200C.