Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δροσερή μους σοκολάτας με ελαιόλαδο


Θέλεις να καταναλώσεις ένα άπαχο γλύκισμα το οποίο θα φτιάξεις μόνη σου σε μηδέν χρόνο και μάλιστα με αγνά υλικά όπως το ελαιόλαδο; Αυτή η μους σοκολάτας θα σε αποζημιώσει!
Προετοιμασία 20 λεπτά • Υλικά για 6 ατομικά μπολ
270 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
170 γραμμ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
7 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
130 γραμμ. ζάχαρη
30 ml μπράντι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι

Εκτέλεση
Λιώσε τη σοκολάτα σε σκεύος μπεν μαρί. Κατέβασε το σκεύος από την φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα και πρόσθεσε το μπράντι.

Χτύπησε τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά με πλαστικό κουτάλι.

Χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και πρόσθεσέ τη στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ανακατεύοντας απαλά.

Μοίρασε τη μους σε ατομικά μπολ και διατήρησέ τη στο ψυγείο.