Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Olivier Campanha μας είπε…


Ο Olivier Campanha, Γάλλος στην καταγωγή ο οποίος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του αποκτώντας γνώσεις και πείρα σε gourmet εστιατόρια σε Λονδίνο και Παρίσι. 
Η νέα συνεργάτιδά μας Θεοδώρα Δημακέα κάνει το ντεμπούτο της στην δημοσιογραφία και επικοινωνία με μια συζήτηση που είχε με το διακεκριμένο σεφ για το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη και το αγουρέλαιό μας, στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου mono στην Πλ. Μητροπόλεως στην Πλάκα που διευθύνει και μαγειρεύει για το κοινό του ο Olivier.

Την εμφανή ανησυχία και το άγχος της Θεοδώρας για την πρώτη αυτή εξόρμηση στον χώρο της επικοινωνίας καθησύχασε με το βλέμμα, την ηρεμία  και την ξεχωριστή συμπεριφορά του ο σεφ. 

Ας δούμε τι μας είπε...

-Καλημέρα σεφ.

-Καλημέρα Θεοδώρα. Καλώς ήρθες στο εστιατόριό μας.

- Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας διαθέτετε…  Θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για το εστιατόριό σας.

- Ο χώρος αυτός είναι ένα τμήμα της επιχείρησης “all about food and wine’’ και κύριο μέλημά μας είναι να ψάχνουμε και να επιλέγουμε top προϊόντα, φρέσκα τρόφιμα και εποχιακά λαχανικά. Μας ενδιαφέρει να εργαζόμαστε επάνω σε ποιοτικά προϊόντα και να προσφέρουμε στους πελάτες μας συνδυασμούς γεύσεων σε κρύα και ζεστά πιάτα.

- Τι έχετε να πείτε για το αγουρέλαιο που δοκιμάσατε;

- Το δοκίμασα εγώ προσωπικά αλλά και ο συνεργάτης μου Γιάννης Μακρής και μας άρεσε πάρα πολύ.

( ο σεφ με τα λιτά και απέριττα ελληνικά που γνωρίζει μας περιέγραψε)

Είναι πολύ ωραίο. Έχει αρώματα ελιάς με μεγάλη ένταση και πλούσιο χρώμα.


και ο συνεργάτης του συμπληρώνει:

-Αφήνει μια γεύση φρέσκιας ντομάτας και μια πιπεράτη επίγευση με την χαρακτηριστική πικράδα αγουρελαίου ανώτερης ποιότητας.

- Δοκιμάσατε το αγουρέλαιο σε κρύα ή ζεστά πιάτα;

- Αυτό το προϊόν όταν το δοκιμάσαμε μας γέμισε ιδέες. Η ένταση των αρωμάτων, η φρεσκάδα, η πυκνότητα και το πλούσιο χρώμα μας έκαναν να το δοκιμάσουμε σε πολλούς συνδυασμούς …  ωμό σε κρύα πιάτα αλλά και ελαφρός ζεστό με μπαχαρικά ή αρωματικά φυτά συνοδεύει μοναδικά πιάτα ψαρικών.

… και επισημαίνει: "δεν είναι καλό να το ζεστάνουμε σε θερμοκρασίες πάνω από τους 40 – 42 βαθμούς, είναι ιδανικό για λαδολέμονο αλλά είναι κρίμα τα το βάλουμε για τηγάνισμα".

-Τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση στο ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη;

-Η υψηλή ποιότητα σε πολύ καλή τιμή! Είναι ότι καλύτερο στην αγορά!!!

-Σε ποια χρήση διαπιστώσατε ιδιαίτερο αποτέλεσμα;



 -Σκέφτηκα μια τριλογία από καραβίδες, μία ωμή μαριναρισμένη και αρωματισμένη με άρωμα βανίλιας σε ελαιόλαδο και ξύσμα λάιμ και λεμόνι, μία δεύτερη ψητή στη σχάρα με σάλτσα ντομάτας χτυπημένη με ελαιόλαδο και μία με κουρκούτι τηγανισμένη.  Σερβιρισμένη με τηγανιτό καβούρι γαρνιρισμένο με βαλεριάνα και σησάμι.




Ήθελα όμως να δοκιμάσω και το λαδολέμονο και γι αυτό ετοίμασα καρπάτσο από κολοκύθι, ντομάτες, ελιές, ρόδι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και επάνω μπαρμπούνι με λαδολέμονο σε αφρό με αγουρέλαιο και λεμόνι.





-Με ποιους τρόπους θα προτείνατε να το γευτούμε; 

-Σκέτο πριν το γεύμα! 
Σε σαλάτες, σορμέ από λάδι στο τέλος του φαγητού πάνω σε πιάτα, σε γλυκό… σοκολατένιο λάδι!
Είναι πολύ καλό λάδι!
Είναι πολύ εύκολο στη χρήση!!!

Κλείνοντας την κουβέντα μας ο σεφ μας σέρβιρε ευγενικά και δοκιμάσαμε τις δημιουργίες του λέγοντας:








"Τιμή, ποιότητα, σωστό προϊόν
 Σωστή τιμή!!!"










Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία 
ρεπορτάζ: Θεοδώρα Δημακέα 
φωτογραφία: Αιμιλία Όσσινο

MONO Bar Restaurant
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ Πλάκα Αθήνα
τηλ: 210 3226711