Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα με φετάκια ωμών μανιταριών και dressing πιπεριάς Φλωρίνης πορτοκαλιού


Σαλάτα με φετάκια ωμών μανιταριών και dressing πιπεριάς Φλωρίνης πορτοκαλιού

του Χρήστου Μαντίδη...



Κόψτε σε φετάκια λεπτά 350 γραμμάρια μανιτάρια λευκά. Χτυπήστε σε μπλέντερ 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης μαζί με 6 κουταλιές ελαιόλαδο Μελιτίνη, χυμό 1 μέτριου πορτοκαλιού, 2 κουταλιές κρεμμύδι λιωμένο, 2 κουταλιές μουστάρδα, 1 κουταλιά λευκό κρασί, 2 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να πάρετε ένα δεμένο αποτέλεσμα. Στραγγίστε το, περνώντας το από λεπτή σίτα. Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και αφήστε το να σταθεί 20 λεπτά, για να αναπτύξει τα αρώματά του. Περιχύστε τα μανιτάρια με τη σάλτσα και σερβίρετέ τα αμέσως.