Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το πολυτιμότερο ελαιόλαδο


Είναι χαρακτηριστική η πλούσια , φρουτώδη, επιθετική και πικάντικη γεύση του. Το ελαιόλαδο που φέρνει  πρωτόγνωρα αρώματα της φύσης αυθεντική γεύση ελιάς, μυρωδιές που αναδεικνύουν και κάνουν ξεχωριστό κάθε πιάτο που συνοδεύουν.  Το αγουρέλαιο, ο πιο πολύτιμος χυμός της ελιάς, φτάνει στο πιάτο μας μόνο για μερικούς μήνες του χρόνου και αποτελεί ιδανική επιλογή για γεύση και υγεία. 
Γιατί να το προτιμήσουμε
  •            Συλλογή: Το αγουρέλαιο συλλέγεται στα μέσα Νοεμβρίου από άγουρες ημιώριμες και ελιές. Γι’ αυτό και ο χυμός τους θεωρείται ανώτερος ποιοτικά και είναι πλουσιότερος σε γεύση και άρωμα.
  •            Διάθεση: Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος που είναι ο καρπός άγουρος αλλά κατάλληλος για συγκομιδή είναι και ο λόγος που το αγουρέλαιο δεν κυκλοφορεί όλο το χρόνο στην αγορά.
  •            Ημερομηνία λήξης: Το αγουρέλαιο, όπως και τα υπόλοιπα συσκευασμένα ελαιόλαδα, έχει ημερομηνία λήξης, ώστε να είμαστε βέβαιοι ως καταναλωτές πως κάθε φορά που ανοίγουμε το μπουκάλι, βάζουμε στο φαγητό μας ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση. 
  •           Διατροφική αξία:  Το αγουρέλαιο είναι διατροφικά και βιολογικά ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο. Χάρη στη φρεσκάδα του, περιέχει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία, αλλά και μοναδική γεύση.


5.      Περιέχει ακόμη: Περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες.    

Ιδέα!
Δοκιμάστε τω με ψωμί ζεστό ζυμωμένο στο χέρι με προζύμι, σκέτο χωρίς άλλα συνοδευτικά.
  • Το αγουρέλαιο ταιριάζει ιδανικά με τις φρέσκες σαλάτες (ωμές ή βραστές) και συνοδεύει απόλυτα κάθε φαγητό όπου προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο (ψάρι, βραστά λαχανικά, λαδερά). 

Σας προτείνουμε
Το  Αγουρέλαιο Κτήμα Μελιτίνη είναι η πρώτη παραγωγή Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου Υψηλής Ποιότητας την εφετινής σοδειάς  και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του νέου έτους, αφιλτράριστο, πλούσιο σε πυκνότητα με έντονο φωτεινό χρυσοπράσινο χρώμα και πικάντικη επιθετική και φρουκτώδη, μυρωδάτη, αυθεντική γεύση  ελιάς και άρωμα που θα ξεχωρίζει ακόμα και μέσα από τη φιάλη.