Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

2 ΜΑΖΙ… ένα gourmet εστιατόριο που δοκίμασε το Κτήμα Μελιτίνη


Πρόσφατα το μαχητικό team Θεοδώρα και Αιμιλία έκαναν ένα ακόμα ρεπορτάζ για το Αγουρέλαιό μας. Βρέθηκαν στο πολύ γνωστό εστιατόριο της συνεργασίας του Γιάννη Μπαξεβάνη και του Ηλία Γώγου 2ΜΑΖΙ στο Σύνταγμα.

Ο Ηλίας Γώγος υποδέχθηκε με χαρά τις δύο κοπέλες και εμείς απολαμβάνουμε την κουβέντα τους…

-Καλησπέρα Ηλία;

-Καλησπέρα Θεοδώρα.

-Πολύ όμορφος χώρος!!!

-Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον Γιάννη και το 2ΜΑΖΙ προέκυψε ακριβώς για να τονίσει την συνύπαρξη δύο σεφ στον ίδιο χώρο.

-Πες μας μερικές πληροφορίες για τα πιάτα που θα βρούμε στο εστιατόριο;

-Το μενού βασίζεται σε Ελληνικά αρώματα και βότανα τα οποία συλλέγουμε από παραγωγούς και καλλιεργούνται σε όλη την Ελλάδα.   

-Με το αγουρέλαιο Κτήμα Μελιτίνη….

(Ο Ηλίας διακόπτει με ενθουσιασμό την Θεοδώρα και συμπληρώνει)    

   -Το αγουρέλαιο είχε εντυπωσιακό χρώμα και άρωμα. Με λίγες σταγόνες σε μια σαλάτα έδινε δυναμική γεύση. Μπορεί να σταθεί μόνο του και να αρωματίσει γευστικά σαλάτες απαιτήσεων, πιάτα ζεστά και κρύα



…και συνεχίζει…
   πρέπει να μυείς τον καθένα στο τι ονομάζεται γαστρονομία. Ο καθένας γνωρίζει το δικό του επάγγελμα. Αν έχεις ένα προϊόν με δυναμική έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις.



-Σε τι πιάτα το δοκίμασες;

  -Το έβαλα κυρίως σε σαλάτες αλλά στόλισα και ζεστά πιάτα με λίγες σταγόνες στο τέλος. Θεωρώ ότι ένα καλό ελαιόλαδο αν μαγειρευτεί χάνει την γεύση και το άρωμα που μπορείς να δοκιμάσεις όταν είναι ωμό.

-Ωμό; Δηλαδή δεν το προτείνεις μαγειρευτό;

- Η ωμή μορφή του δείχνει τα πάντα! Ακόμα και σε προβλήματα υγείας χρησιμοποιούν το ωμό ελαιόλαδο σαν φάρμακο. 
Φυσικά χρησιμοποιείται και στο μαγείρεμα με πολύ καλύτερα ποιοτικά και γευστικά αποτελέσματα από άλλα λάδια ή λιπαρά αλλά χάνει σε αρώματα και γεύση.

-Τι σου έκανε εντύπωση το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη;

- Το χρώμα, η μυρωδιά, έχει ωραία διαύγεια… τραβάει… βγάζει έντονα αρώματα της ελιάς, η οξύτητα δεν σε πνίγει. Αλήθεια έχετε μετρήσει την οξύτητα;

(… η Θεοδώρα τον κοιτά με απορία που δέχτηκε ερώτηση αλλά είχε απάντηση)

-Ναι βέβαια… το Αγουρέλαιο μας έχει οξύτητα 0,14 και το ελαιόλαδο μας 0.21.

(και απαντά ο σεφ)
-Έτσι εξηγείται!!! … και συνεχίζει… ελάτε να ετοιμάσουμε κάτι!

Για να δούμε τι ετοίμασαν.



Μια πολύχρωμη σαλάτα με πολύχρωμα βότανα σε μια τραγανή φωλιά με κόκκινη ρόκα, φύλλα μουστάρδας, καυκαλήθρες, μιρονια, χειροποίητη μαρμελάδα σύκο και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού με σάλτσα από ρόδι και σταγόνες αγουρέλαιου



…και για κυρίως: σπανάκι και σέσκουλα σοτέ, σολομός σχάρας με σάλτσα πορτοκάλι, μαυρομάτικα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη

Tip
Παλαιότερα τις σάλτσες τις έδεναν με βούτυρο αλλά τώρα χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο για να γυαλίζουν!






Ευχαριστούμε θερμά τον Ηλία Γώγο 
ρεπορτάζ: Θεοδώρα Δημακέα 
φωτογραφία: Αιμιλία Όσσινο

2ΜΑΖΙ
Νίκης 48 & Κυδαθηναίων
Σύνταγμα 
Τηλ.: 210 3222839