Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Light φιλετάκια κοτόπουλου με τραχανά ολικής αλέσεως

(υλικά για 3 άτομα)
του Χρήστου Μαντίδη


2 χοντρά ατομικά φιλέτα κοτόπουλου
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σκούρα σόγια σος
3 ποτήρια ζωμό κότας
3 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές φινόκιο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι εστραγκόν ξερό
1 1/2 φλιτζάνι τραχανά ολικής αλέσεως
3 κουταλιές ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά μαρμελάδα πορτοκάλι


Ανακατέψτε σε μπολ το χυμό με τη μισή σόγια σος. Μαρινάρετε εκεί τα φιλέτα για 20 λεπτά, γυρίζοντας  τα πλευρά τακτικά. Σιγοβράστε το ζωμό με το κρεμμύδι και το φινόκιο 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα τα φιλέτα με τη μαρινάτα τπυς και το εστραγκόν και βράστε τα 12 λεπτά ( 6 από κάθε πλευρά). Βγάλτε τα σε ξύλο κοπής και προσθέστε στο ζωμό τον τραχανά και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Βράστε τον σε σιγανή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και αφήστε τον να φουσκώσει. Κόψτε τα φιλετάκια σε φέτες και περιχύστε τα με το λάδι. Ανακατέψτε την υπόλοιπη σόγια σος με τη μαρμελάδα και αλείψτε τα φιλετάκια. Ψήστε τα σε δυνατό φούρνο 2 λεπτά και σερβίρετε τα πάνω στον τραχανά. 
Συνοδέψτε τα ιδανικά με σαλάτα ρόκα με φετάκια πορτοκαλιού και την ίδια σος με την οποία αλείψατε τα φιλετάκια.