Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τρουφάκια από αλευρένιο αρωματικό χαλβά



(κασί χαλβασί)

του Χρήστου Μαντίδη



Ένας παραδοσιακός χαλβάς από αλεύρι παρουσιασμένος σε μια μοντέρνα μορφή! Ένα κέρασμα με μπαχαρικά αλλιώτικα. Δοκιμάστε την παραλλαγή με το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη και θα δείτε στην πράξη, γιατί αυτό το ελαιόλαδο αξίζει να το δοκιμάσετε ακόμα και στα πιο αναπάντεχα γλυκά σας!




250 γρ. ζάχαρη 
250 γρ. νερό
5 γαρύφαλλα
100 γρ. φρέσκο γάλα
1/4 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη 
125 ml ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη
200 γρ. αλεύρι μαλακό 
1/2 κοφτό κουταλάκι μαστίχα Χίου αλεσμένη με μια κουταλιά ζάχαρη



Βράστε 3 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα γαρύφαλλα και αποσύρτε το σιρόπι από τη φωτιά. Ρίξτε το γάλα. Ροδίστε στο ελαιόλαδο το αλεύρι ελαφρά. Προσθέστε τη μαστίχα και συνεχίστε λίγο ακόμη. Ρίξτε προσεχτικά το ριρόπι και ανακατέψτε το μείγμα με σύρμα χειρός, μέχρι να μαζευτεί όλο το υλικό γύρω από αυτό. Αποσύρτε από τη φωτιά και αφήστε το να χλιαρύνει. Πλάστε το σε μπαλάκια, βουτώντας τα χεέρια σας σε κάποιο αλκοόλ της αρεσκείας σας. Αφήστε τα τρουφάκια να κρυώσουν και προσφέρετέ τα με τσάι.