Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Λίγα λόγια από το Χρήστο Αθανασιάδη...


Το βροχερό απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου  στο φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον του πολυχώρου γεύσεων Nice neasy  μας περίμενε ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης που πρόσφατα είχε δοκιμάσει και χρησιμοποιήσει το Αγουρέλαιο αλλά και το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη.
Η Θεοδώρα Δημακέα που ως γνωστό τώρα πια κτίζει μαζί μας το δημοσιογραφικό της προφίλ εξασφάλισε για εσάς λίγα μεστά λόγια από τον σεφ!

  • Καλησπέρα σας Κύριε Αθανασιάδη.
  • Καλησπέρα Θεοδώρα.
  • Μιλήστε μας για το εστιατόριό σας ; θα θέλαμε να μας το περιγράψετε..        
  • Το Nice n’ easy  είναι μια ιδέα που προέκυψε από τις εμπειρίες του συνεταίρου μου ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, και την ανάγκη μας να προσφέρουμε στο κοινό μας οικολογικά, αγνά προϊόντα και ιδιαίτερες γεύσεις, σε ένα περιβάλλον με Jazz μουσική για όλες τις ώρες.


  • Ελαιόλαδο ή άλλα έλαια στην κουζίνα;
  • Μόνο ελαιόλαδο!!! Στο Nice n’ easy  χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο σε όλες μας τις συνταγές.
  • Γιατί ελαιόλαδο;
  • Γιατί είμαι Έλληνας και ζώ στην Ελλάδα... γιατί είναι το πιο υγιεινό λιπαρό… γιατί πρέπει να διατηρούμε το σώμα μας καθαρό αφού ζούμε μέσα σε αυτό. 
  • Τι  έχετε να μας πείτε για το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη και το αγουρέλαιο μας;
  • Εντυπωσιάστηκα!!! Τι να πώ… μου έκαναν μεγάλη εντύπωση για την γεμάτη γεύση που είχαν, τα γήινα  αρώματα. Το αγουρέλαιο σας έβγαζε δύναμη και είχε χρώμα ζωντανό πράσινο γυαλιστερό. Το ελαιόλαδο, ώριμη γεύση με αρώματα φρούτων.  

Γυρίζοντας την ματιά του στον υπεύθυνο επικοινωνίας (που γνωρίζονται χρόνια)του λέει: 
Ρε Κώστα αυτό το λάδι έχει δύναμη, λίγες σταγόνες του φτάνουν για να αρωματίσεις ένα πιάτο!!!
  • Έχει διαφορά από το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσατε έως τώρα;
  • Είναι ξεχωριστό μέλημα μας να αναζητάμε πάντα την ποιότητα στις πρώτες ύλες  που χρησιμοποιούμε αλλά το ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη και ιδιαίτερα το αγουρέλαιο είναι κάτι διαφορετικό. Η πυκνότητα του, τα γευστικά του χαρακτηριστικά, η εικόνα ακόμα και της σταγόνας στο πιάτο,  μου διαμόρφωσαν νέα άποψη για το ελαιόλαδο.
  • Σε τι πιάτα προτείνετε να το δοκιμάσουμε; 
  • Σε όλα τα πιάτα, μαγειρευτά και ωμά… ήδη σας έχω ετοιμάσει ένα ζεστό και ένα κρύο  πιάτο που συνεργάζονται με το ελαιόλαδο και δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα.
  • Καταπληκτικά!!! Θα δοκιμάσουμε δηλαδή από τις δημιουργίες σας;
  • Φυσικά!!! Για εσάς τα ετοίμασα.
  • Μπορείτε να μας τα περιγράψετε;

  • Βεβαίως, το κρύο πιάτο είμαι μια σαλάτα με παντζάρια, κρεμμύδια,  οξύμελι, αγουρέλαιο Μελιτίνη, ραπανάκι και καρότα, όσο για το κυρίως… σκέφτηκα ένα ριζότο με αστακό και γαρνίρισμα με ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη.
  • Κύριε Αθανασιάδη μας ανοίξατε την όρεξη!

Ο σεφ με πολύ ευχάριστη διάθεση έμεινε στην παρέα και ενώ δοκιμάζαμε τις ξεχωριστές δημιουργίες του μας είπε:

«Αυτό το ελαιόλαδο δεν είναι για dressing

                           είναι για να αρωματίζει το φαγητό»





ρεπορτάζ: Θεοδώρα Δημακέα 
φωτογραφία: Αιμιλία Όσσινο
Nice 'n' easy
bio restaurant cafe
Ομήρου 60 & Σκουφά
Κολωνάκι
210 3617201 
www.niceneasy.gr