του Χρήστου Μαντίδη
Υλικά: Σιρόπι:
170 γραμ. ζάχαρη, 400 γραμ. ζάχαρη,
200 γραμ. ελαιόλαδο Melitini, 300 γραμ. χυμό ροδιού,
125 γραμ. μαλακό φρέσκο βούτυρο, 200 γραμ. χυμό μανταρινιού,
180 γραμ. σόδα αναψυκτικό, σποράκια από 1/2 στικ βανίλιας,
σποράκια από 1/2 στικ βανίλιας μαδαγασκάρης, 2 δάκρυα μαστίχας Χίου,
1 κουταλιά ροδόνερο, 300 γραμ. μέλι καλής ποιότητας.
ξύσμα και χυμό 1 μανταρινιού,
1/2 κουταλάκι αλάτι,
12 γραμ. σόδα μαγειρική,
700-750 γραμμ. αλεύρι μαλακό.
Βάλτε σε μπλέντερ τα 8 πρώτα υλικά και χτυπήστε τα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Αδειάστε το σε μπολ. Κοσκινίστε το μισό αλεύρι με τη σόδα και ανακατέψτε τα μέσα σε αυτό. Ρίξτε όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί, για να πάρετε μια ζύμη μαλακή. Σκεπάστε την και αφήστε τη, να σταθεί 30 λεπτά. Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τα 5 πρώτα υλικά 4 λεπτά. Αποσύρτε το από τη φωτιά και ρίξτε το μέλι. Αφήστε το να κρυώσει. Πλάστε 55 μελομακάρονα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς Κελσίου 30 λεπτά. Καυτά σιροπιάστε τα με κρύο σιρόπι. Αφήστε τα, να τραβήξουν και μεταφέρετε τα σε πιατέλα.