του Χρήστου Μαντίδη
- 3 αυγά,
- 2 ποτήρια ζάχαρη,
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,
- 1/2 ποτήρι γάλα πλήρες φρέσκο,
- ξύσμα 3 μεγάλων λεμονιών,
- 1 κουταλάκι σκόνη από τσάι λεμόνι(προαιρετικά),
- 300 γραμμάρια πρόβειο γιαούρτι,
- 500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι ανακατεμένο με 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ,
- 150 γραμμάρια μπισκότα κανέλας αλεσμένα.
Βάλτε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπήστε τα στη μεσαία ταχύτητα 4 λεπτά ακριβώς. Αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκατοστών το οποίο ιδανικά θα πασπαλίσετε με τριμμένο μπισκότο κανέλας ή φρυγανιά φρεσκοτριμμένη. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο 190 °C 35 λεπτά. χαμηλώστε το φούρνο στους 180 °C και ψήστε το άλλα 35 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί με το ταψί σε σχάρα 10 λεπτά και κατόπιν αναποδογυρίστε το σε σχάρα. Ετοιμάστε το γλάσο, ανακατεύοντας: 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι κανέλα και 1 κουταλιά νερό. Περιχύστε το ζεστό κέικ και αφήστε το να σταθεί και να κρυώσει. Οσο περνάει η ώρα, το γλάσο στερεοποιείται και κρυσταλλώνει. Σερβίρετε το κέικ κρύο σε φέτες. Φυλάξτε το σκεπασμένο για 3 μέρες.