Από την Κατερίνα Κρητικού |
Υλικά :
4
κρόκοι αυγών
4 ασπράδια
αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τους κρόκους με την βανίλια,
προσθέτουμε την καστανή και την λευκή ζάχαρη και τέλος το λάδι χτυπώντας το
μίγμα κάθε φορά που προσθέτουμε νέα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,
το μπέικιν, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στο μίγμα με το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.