Από την νικήτρια του φθινοπωρινού μας διαγωνισμού Λένα Ρόντι |
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 γεμάτη κουτ. της σούπας αλάτι
ελαιόλαδο
5-6 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, μαντζουράνα, δυόσμος)
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
1 γεμάτη κουτ. της σούπας αλάτι
ελαιόλαδο
5-6 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, μαντζουράνα, δυόσμος)
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
πιπέρι
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλάτι.
Βάλτε το σε ένα τουλουπάνι και μετά βάλτε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήστε το τουλουπάνι με το γιαούρτι στο σουρωτήρι για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να στραγγίσει από τα υγρά του.
Όταν το γιαούρτι στεγνώσει, θα γίνει σαν απαλό φρέσκο τυρί. Πασπαλίστε με το πιπέρι, προσθέστε το ξύσμα λάιμ και λεμόνι, πλάστε μικρές μπαλίτσες και περάστε τις από το μείγμα μυρωδικών.
Βάλτε τις μπαλίτσες του γιαουρτιού σε ένα βαθύ σκεύος, περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο και διατηρείστε τις στο ψυγείο για λίγες ημέρες.
πιπέρι
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλάτι.
Βάλτε το σε ένα τουλουπάνι και μετά βάλτε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και αφήστε το τουλουπάνι με το γιαούρτι στο σουρωτήρι για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να στραγγίσει από τα υγρά του.
Όταν το γιαούρτι στεγνώσει, θα γίνει σαν απαλό φρέσκο τυρί. Πασπαλίστε με το πιπέρι, προσθέστε το ξύσμα λάιμ και λεμόνι, πλάστε μικρές μπαλίτσες και περάστε τις από το μείγμα μυρωδικών.
Βάλτε τις μπαλίτσες του γιαουρτιού σε ένα βαθύ σκεύος, περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο και διατηρείστε τις στο ψυγείο για λίγες ημέρες.