της Κατερίνας Κρητικού
1
ψαρονέφρι
½
φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι
γαλέτα
¼ φλυτζανιού
ψιλοκομμένο
μαϊντανό
¼ κουταλάκι
του γλυκού
ψιλοκομμένο φασκόμηλο
¼ κουταλάκι
του γλυκού
ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 αυγό
1 κομμάτι μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανοίγουμε το ψαρονέφρι μέχρι να
γίνει επίπεδο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε
τη γαλέτα μέχρι να πάρει ελαφρώς καφέ χρώμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε
τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό
ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε τη γέμιση περίπου στη μέση
στο ψαρονέφρι, το τυλίγουμε, βάζουμε το μπέικον στη κορυφή και το δένουμε με
μαγειρικό σπάγκο.
Το ψήνουμε, χωρίς να το έχουμε
σκεπάσει, στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Το αφήνουμε
να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.